Dinsdag 15 april 2003: Do Something PrettyVia Think Small heb ik weer een nieuwe site ontdekt, genaamd Do Something Pretty. Een aantal leuke albums (waaronder Of Montreal) en singles worden gereviewed en er staat een interview op met Serafin.

MP3 Van De Dag: Jack Drag - Crazy
Jack Drag is het pseudoniem van Jack Dragonetti, een singer/songwriter die de ene keer klinkt als de rustige versie van Eels of Sparklehorse en het volgende nummer als Olivia Tremor Control of Neutral Milk Hotel. Het album Soft Songs LP: Aviating staat vol met simpel gehouden akoestische nummertjes, zoals bijvoorbeeld The Mountain Goats ook al jaren produceren. (AllMusic Pagina)

Maandag 14 april 2003: Links pagina uitgebreidIk heb weer flink wat links op mijn site gezet. De meeste zijn websites van bands, want daarvan was de lijst nog lang niet compleet. Zo miste ik eerst nog The Shins, Eels, Ash en The Dandy Warhols. Als je nog een interessante link hebt, stuur me dan even een mailtje.

MP3 Van De Dag: Ash - Burn Baby Burn
Ik was vandaag een beetje rond aan het surfen op Epitonic.com en toen kwam ik dit nummer tegen. De Ierse band Ash debuteerde in 1995 met Trailer. Het jaar daarop brachten ze 1977 uit, wat tot op heden hun beste album is. Na de cd Nu-clear Sounds in 1998 kwam in 2000 hun laatste reguliere album uit: Free All Angels. De eerste single van dat album was het aanstekelijke Burn Baby Burn, dat in Nederland hooguit een paar keer op de radio en tv is geweest, maar in Engeland een heuse hit werd. (AllMusic Pagina)

Zondag 13 april 2003: Singles en Albums-lijstjes vernieuwdMijn wekelijkse lijstjes zijn weer vernieuwd. Bij de singles is Serafin de hoogste binnenkomer met het nummer Things Fall Apart, bij de albums is dat Shootenanny van Eels.

MP3 Van De Dag: The Walkmen - We've Been Had
Eergisteren had ik al een MP3-tje van The French Kicks geplaatst, vandaag heb ik er een van een ander New Yorks bandje, die qua geluid er niet ver vanaf zit. Ook hebben The Walkmen iets weg van Interpol en Calla, die niet toevallig ook beiden uit de Big Apple komen. Je kunt hier ook de video voor het nummer We've Been Had bekijken. (AllMusic Pagina)

Zaterdag 12 april 2003: Google en YahooSinds vandaag kun je deze site ook vinden op verschillende zoekmachines, zoals Google en Yahoo.MP3 Van De Dag: Jeremy Barnes - Maremaillette
Jeremy Barnes is bekend als de drummer van Neutral Milk Hotel, Bablicon en The Gerbils. Hij speelde mee op albums van St.Thomas, de Saddle Creek-artiesten Bright Eyes en Now It's Overhead en Elephant 6-bands Circulatory System en Of Montreal. Van die laatste band is zijn broer Kevin trouwens de zanger. Vorig jaar bracht Jeremy de cd A Hack And A Hacksaw uit op het Cloud-label. De hierboven genoemde bands geven een aardig idee van het geluid van deze plaat, waaraan leden van Neutral Milk Hotel, Olivia Tremor Control, Circulatory System en Of Montreal meewerkten. (AllMusic Pagina)

Vrijdag 11 april 2003: Debuutalbum van SerafinIn juli zal het debuutalbum No Push Collide van het Britse Serafin in de winkels komen te liggen. De cd is geproduceerd door Dave Sardy en wordt uitgebracht op het Taste label, waar ook Muse, Vega 4 en sinds kort Shed Seven op zitten. Hier kun je alvast de videoclip voor single Things Fall Apart (release 5 mei) bekijken.

MP3 Van De Dag:
The French Kicks - Close To Modern
Helaas heeft Taste in verband met het nieuwe album alle MP3's van Serafin van internet afgehaald. Dan als alternatief maar een MP3-tje van een compleet onvergelijkbare band, namelijk The French Kicks. In 1999 debuteerde de New Yorkse band met een naar zichzelf genoemd EP-tje. In 2001 kwam de Young Lawyer EP uit en dat werd in 2002 opgevolgd door het volledige album One Time Bells. Daarvan afkomstig is het nummer Close To Modern. (AllMusic Pagina)

Donderdag 10 april 2003: Arie Romeijn (Get Records) overledenDe leukste straat van Amsterdam voor platenverzamelaars is de Utrechtsestraat met Concerto en Get Records. De laatste heeft een ongeëvenaard aanbod van alternatieve cd's en alhoewel ik er zelf weinig koop (te duur) is het er wel altijd leuk rondstruinen. Helaas is vorige week het boegbeeld van de zaak, Arie Romeijn, op 47-jarige leeftijd overleden. Gisteren is hij begraven. Lees er hier meer over.

MP3 Van De Dag:
Pretty Girls Make Graves - Speakers Push The Air
Hier volgen een paar redenen om eens goed naar Pretty Girls Make Graves te luisteren:
Ten eerste bestaat de band uit oud-leden van The Murder City Devils en The Beehive.
Ten tweede zit de band op het Lookout label, dat o.a. ook The Cost, The Pattern en Ted Leo & The Pharmacists onder contract heeft staan.
Ten derde: vergelijkingen met onder meer Fugazi, At The Drive-In (en ook Sparta) en Modest Mouse zijn snel gemaakt.
Tot slot is de band ook nog eens genoemd naar een nummer van The Smiths. (AllMusic Pagina)

Woensdag 9 april 2003: Geen nieuwsIk heb vandaag werkelijk geen bal te melden.

MP3 Van De Dag: This Beautiful Mess - Cacophonic
Weer zo'n klein Nederlands bandje dat ineens een pagina op AllMusic blijkt te hebben. Klein minpuntje is wel dat de verwijzingen uiteenlopen van U2 tot The Wannadies (als het maar Europees is zal het wel hetzelfde klinken). Gelukkig wordt Radiohead nog wel genoemd, want in die hoek moet je het wel zo'n beetje zoeken bij This Beautiful Mess. (AllMusic Pagina)

Dinsdag 8 april 2003: CD Collectie vernieuwdDe CD's die ik dit weekend heb gekocht staan nu in mijn platenverzameling.

MP3 Van De Dag: The Black Keys - Thickfreakness
Na The Raveonettes, The Kills en The White Stripes is er nu weer een nieuw blues-rock duo boven komen drijven, genaamd The Black Keys. Hun debuut The Big Come Up was vorig jaar compleet aan me voorbij gegaan, maar het als het vandaag uitgebrachte Thickfreakness het niveau van het titelnummer aanhoudt, zou dit weleens een van mijn favoriete platen van het jaar kunnen worden. De band bestaat net als de Stripes slechts uit een zanger/gitarist (Dan Auerbach) en een drummer (Patrick Carney) en lijkt ook vaak op de bluesy nummers van die band (bijvoorbeeld Ball And Biscuit van Elephant). Ook vertonen ze grote gelijkenis met The Kills, maar dan wel met een echte drummer. (AllMusic Pagina)

Maandag 7 april 2003: Nieuwe lijstjes, nieuwe CD'sVandaag heb ik de lijstjes weer geupdate, dat was er gisteren niet van gekomen door de Mega Platen- en CD-beurs. Bij de singles is de nummer 1 ongewijzigd gebleven, maar bij de albums wordt de hoogste positie deze week bezet door The Mountain Goats.

Dit weekend was dus de Mega Platen- en CD-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik heb 11 CD's (waarvan 2 verzamelcd's) en 27 singles (waarvan 1 EP en 1 sampler) gekocht. Dit zijn mijn aankopen:


CD's:

Archers Of Loaf - Vee Vee €1
Brendan Benson - Lapalco €4
Caesars Palace - Cherry Kicks €5
Fireside - Fantastic Four €1
Guided By Voices - Universal Truth And Cycles (Promo) €4
Hazel - Are You Going To Eat That €1
Nova Mob - Nova Mob €1
The Plan - The Plan €5
Reef - Replenish €1


Verzamel CD's:

London Calling Vol. 3 €1
London Calling Vol. 5 €1


Singles/Samplers/EP's (variërend van €0,33 tot €1):

The Bluetones - Marblehead Johnson
The Bluetones - Slight Return
Dodgy - The Melod-E.P.
The Eighties Matchbox B-Line Disaster - Celebrate Your Mother
Elastica - Line Up
Elastica - Waking Up
Elf Power - Naughty Villain/Great Society (Promo)
Gonzales - Take Me To Broadway
Halo - Cold Light Of Day (Promo)
Halo - Never Ending
Haven - Til The End (Promo)
The Jeevas - Ghost (Cowboys In The Movies) (Promo)
Leaves - Catch (Promo)
Leaves - Race
Longview - When You Sleep
Matthew - Streams
Mull Historical Society - The Final Arrears
Nada Surf - Hi-Speed Soul (Promo)
Nada Surf - The Way You Wear Your Head (Promo)
Ozma - Songs From Rock And Roll Part Three (Promo)
The Raveonettes - Attack Of The Ghost Riders (Promo)
Serafin - Day By Day (Promo)
Six By Seven - I.O.U.
Sparklehorse - Sick Of Goodbyes (Promo)
Spoon - Jonathon Fisk/Stay Don't Go
Stiltskin - Inside
The Wannadies - Hit

MP3 Van De Dag: The Mountain Goats - No Children
De nieuwe nummer 1 in mijn albums lijst is Tallahassee van The Mountain Goats. Met een gemiddelde van ruim meer dan één per jaar brengt John Darnielle zijn platen uit. Af en toe doet hij het helemaal zelf, maar op Tallahassee wordt hij bijgestaan door Peter Hughes (ex-DiskothiQ). (AllMusic Pagina)

Zaterdag 5 april 2003: School voor JournalistiekVandaag was ik in Utrecht voor de selectietoets voor de School voor Journalistiek. De tests gingen over actualiteiten en inzicht in de media en verder moest je ook nog een curriculum vitae met motivatie en een betoogje schijven. Naar mijn eigen gevoel ging het wel aardig, dus hopelijk loop ik volgend jaar iedere dag rond in de op één na leukste stad van Nederland.

Mijn moeder is vandaag jarig en ik wil haar hierbij even van harte feliciteren. Gefeliciteerd.

MP3 Van De Dag: Tullycraft - Pop Songs
Of Pop Songs Your New Boyfriend's Too Stupid To Know About, zoals dit name-dropping nummer volledig heet. Een kleine greep uit de popliedjes waarvan je nieuwe vriend te stom is om ze te kennen: The Lemonheads, The Halo Benders, The Bartlebees en niet te vergeten Neutral Milk Hotel. Nee, hij luistert liever naar Weezer (ook niet verkeerd), The Breeders en Green Day. Tullycraft bestaat uit de ritme-sectie van Crayon en de gitarist van Wimp Factor 14. (AllMusic Pagina)

Vrijdag 4 april 2003: Weekendje UtrechtMorgen zit ik in Utrecht voor een selectietoets voor wat hopelijk mijn nieuwe opleiding wordt: de School voor Journalistiek. Zondag zit ik ook in Utrecht, maar dan voor de Mega Platen- en CD-beurs in de Jaarbeurs (dat betekent binnenkort een update van mijn platenverzameling).

MP3 Van De Dag:
Maximilian Hecker - Fool
Deze Duitser speelde een paar jaar geleden nog covers van onder andere Oasis en Tocotronic op de Hackesche Markt in Berlijn. Nu heeft hij alweer zijn tweede CD uit. Het album Rose staat vol met prachtige popliedjes, waarvan Fool ook nog als single wordt uitgebracht door het Berlijnse Kitty Yo label, ook bekend van Gonzales en Peaches. (AllMusic Pagina)

Donderdag 3 april 2003: Archieven onlineMijn weblog- en MP3-archieven staan nu online.

MP3 Van De Dag: Incense - Starlet
Ik was vorige week nog van plan om een MP3-tje van Incense op de site te zetten. Deze Nederlandse mix tussen Sonic Youth en Mogwai opende toen het Motel Mozaïque festival. Ze brachten dit jaar hun tweede volledige album On Top Of Wings We Walk uit, als opvolger van hun debuut Approx 45 Mins. Van hun debuut komt het fantastiche nummer Starlet, compleet met samples en geweldige uitgesponnen gitaarsolo's, zoals Incense die wel vaker in hun songs verwerken. (Geen AllMusic Pagina)

Woensdag 2 april 2003: Radiohead album niet afDe uitgelekte tracks van het nieuwe Radiohead-album Hail To The Thief zijn volgens producer Nigel Godrich niet compleet afgeproduceerd. Op het officiële Radiohead messageboard zei hij: "It's the rough mixes, some tracks not even finished. Not really what I'd want the world to hear, frankly." Ben je toch nog benieuwd, dan kun je de songs downloaden van Idioteque.it of een willekeurig peer-2-peer programma, zoals Kazaa Lite.

MP3 Van De Dag: Jason Falkner - Love Poisoning
Jason Falkner is misschien een naam die bij de meeste mensen geen belletje zal doen rinkelen, maar deze singer/songwriter werkt toch al een flink aantal jaren aan de weg. Ooit zat hij in bands als The Three O'Clock, Jellyfish en The Grays, maar sinds 1996 brengt hij solo zijn plaatjes uit. Vorig jaar speelde hij ook nog mee op onder meer Sea Change van Beck, Lapalco van Brendan Benson en Lost In Space van Aimee Mann. Van zijn eigen website is deze maand de Soft Boys-cover Love Poisoning te downloaden. (AllMusic Pagina)