Donderdag 15 mei 2003: British Sea PowerHet is bijna zover, op 2 juni ligt het debuutalbum The Decline Of British Sea Power van British Sea Power in de winkels. In Engeland in ieder geval, of hij in Nederland te verkrijgen zal zijn valt nog te bezien. Op Do Something Pretty is een interview met de Brightonse band te lezen.MP3 Van De Dag: British Sea Power - The Lonely
Niet Joy Division, maar British Sea Power! (AllMusic Pagina)

Dinsdag 13 mei 2003: Nieuwe cdIk ben vergeten te melden dat ik al een paar dagen geleden het debuut-mini-album (6 nummers) Où Veux-tu Qu'je R'garde van Noir Desir heb gekocht. Het is na het zelfgetitelde cd van Louise Attaque en Brûle van Miossec mijn derde Franse album.

MP3 Van De Dag: Quasi - It's Raining
Wat valt er nog te zeggen over Quasi? Dat de ene helft Sleater-Kinney drumster Janet Weiss is? Dat voormalig Elliott Smith/Heatmiser bassist Sam Coomes de andere is? Dat ze behalve met Elliott Smith en Sleater-Kinney ook hebben opgetreden met Lou Barlow, Stephen Malkmus en Stereolab? Nou, dat It's Raining gewoon een erg goed nummer is. Afkomstig van hun toch alweer bijna twee jaar geleden verschenen laatste album The Sword Of God. (AllMusic Pagina)

Maandag 12 mei 2003: Nieuwe clip RadioheadHij zwerft al een tijdje rond in mijn singles-lijst, het geweldige nummer There There van Radiohead. En de clip is al even goed. Je kunt hem hier (47,3 MB) downloaden. Met dank aan Out There.

MP3 Van De Dag: Radio 4 - Eyes Wide Open
Van Radiohead naar Radio 4. Die band is vernoemd naar een nummer van P.I.L., maar ook The Clash en Gang Of Four zijn van grote invloed geweest op de New Yorkers. Het door The DFA (de Neptunes van de electrorock) geproduceerde album Gotham bestond uit 13 originele popliedjes, waarvan Eyes Wide Open op single is verschenen. (AllMusic Pagina)

Zondag 11 mei 2003: Vernieuwde lijstjesZowel de singles- als de albums-lijst is weer vernieuwd. De enige nieuwe binnenkomer bij de singles is A Long, Long Time van St. Thomas, maar bij de albums zijn er liefst drie.

MP3 Van De Dag: Kid Dakota - The Overcoat
Kid Dakota is het pseudoniem van Darren Jackson. De belangrijkste invloeden op deze jongen uit Minneapolis zijn Elliott Smith, Built To Spill, Low (uiteraard) en jawel, Neutral Milk Hotel. Op zijn So Pretty LP van vorig jaar werd hij bijgestaan door 12 Rods-drummer Christopher McGuire en (sinds kort ex-)Low-bassist Zak Sally. Het laatste nummer van die cd is te downloaden van MP3.com. (AllMusic Pagina)

Zaterdag 10 mei 2003: Hot Hot Heat in Ekko (II)Gisteren was ik dus in Utrecht bij het concert van Hot Hot Heat in Ekko. Het optreden was goed en ik heb gelijk een t-shirtje gescoord. De zanger was erg enthousiast en gelukkig had hij live net zo'n aparte en zuivere stem als in de woonkamer. Het voorprogramma Dress heb ik gemist, maar volgens sommige mensen hoef ik daar niet wakker van te liggen.

MP3 Van De Dag:
The Blood Brothers - Ambulance vs. Ambulance
Je mag me verbeteren als ik het mis heb, maar het genre schijnt emocore te heten. De bands die erbij horen zijn Hot Water Music, A.F.I. en Boy Sets Fire. Het klinkt mij allemaal een beetje monotoon in de oren. Maar de twee nummers die ik tot nu toe van The Blood Brothers heb gehoord hebben meer potentie. Met dank aan Joris Gillet. (AllMusic Pagina)

Vrijdag 9 mei 2003: Hot Hot Heat in EkkoIk heb vandaag een probleempje gehad met mijn url van DotTK. Via het adres www.zilverberg.tk was deze pagina sinds vanochtend onbereikbaar. Mocht het nog een keer voorkomen, dan kun je mijn site meestal nog bezoeken via dit adres.

Op het weblog van Joris Gillet kun je een samengesteld cd-tje met allerlei gratis MP3's downloaden. Onder meer Ted Leo & The Pharmacists, The Postal Service, Songs:Ohio, Yo La Tengo en Arab Strap staan op het plaatje.

Vanavond ga ik naar Hot Hot Heat in Ekko in Utrecht. Hieronder kun je van deze band van het Subpop-label een nummer downloaden.

MP3 Van De Dag: Hot Hot Heat - Bandages
Het Subpop-label bewijst al enige tijd dat ze meer in huis hebben dan grunge en rock. Ook het alternatieve genre is goed vertegenwoordigd bij deze platenmaatschappij. Ik noem maar even een paar namen: Beachwood Sparks, Iron & Wine, The Postal Service, The Shins en dus ook Hot Hot Heat. Die Canadese band is mijns inziens een van de leukste bands van vorig jaar. Hun synth-pop album Make Up The Breakdown staat vol met catchy liedjes, zoals Oh, Goddamnit en Bandages. De gerecyclede jaren '80 muziek is ook door bands als The Faint, The French Kicks en The Walkmen al succesvol toegepast. (AllMusic Pagina)

Donderdag 8 mei 2003: Nieuwe single Mull Historical SocietyAllereerst wil ik even kwijt dat de nieuwe cd Black Cherry van Goldfrapp sinds vandaag in mijn bezit heb. Ik heb er niks voor hoeven te betalen, want ik heb hem gewonnen. Ik heb hem ook al toegevoegd aan mijn platenverzameling-pagina.

De Schotse singer/songwriter Colin MacIntyre, beter bekend als Mull Historical Society, zal binnenkort de tweede single van zijn album Us uitbrengen. De keuze is gevallen op het tweede nummer van de cd, Am I Wrong. Van de single gaan twee verschillende cd-singles en een vinyl-versie verschijnen. Behalve de titeltrack zullen er op de verschillende uitgaven van de single ook drie nieuwe liedjes, een cover van Ms Dynamite's It Takes More en een R&B versie van de vorige single The Final Arrears te horen zijn. De videoclip van de nieuwe en de vorige singles kun je hier bekijken.

MP3 Van De Dag: Mull Historical Society - The Final Arrears
Als je iets wilt horen van Mull Historical Society kun je via de link hierboven het nummer The Final Arrears downloaden. (AllMusic Pagina)

Woensdag 7 mei 2003: Teenage Therapy?Iedereen kent wel de Hüsker Dü-cover Diane van de Ierse band Therapy? Maar nu hebben ze ook een andere belangrijke band uit de jaren 80 gecoverd.

MP3 Van De Dag: Therapy? - Teenage Kicks
Namelijk de Undertones. En wel het nummer Teenage Kicks. Het is gewaagd, maar Therapy? weet toch een eigen draai aan het nummer te geven. Hun nieuwe cd High Anxiety is trouwens weer een ouderwets goede plaat. Ik kan nu alvast verklappen dat die plaat en de single If It Kills Me dit weekend mijn lijstjes zeker binnen zullen komen. (AllMusic Pagina)

Dinsdag 6 mei 2003: TellerMijn NedStat teller geeft me veel informatie. Zo weet ik dat ik vaste bezoekers uit Nederland, België, Denemarken, Engeland en Canada heb. Maar onlangs heeft zelfs iemand aan de andere kant van de wereld mijn site bekeken.Schijnbaar had een van de ongeveer 1800 bewoners van het eiland behoefte aan mijn weblog. Ik heb het even moeten opzoeken, maar Niue ligt dus ergens tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii in de Grote Oceaan.

MP3 Van De Dag: Jonny Polonsky - Even The Oxen
Via Kindamuzik kwam ik vandaag op de site van Protest Records. Hier zijn tientallen protest songs (de naam zegt het al) in MP3-formaat te vinden. Zo ook een van de Amerikaanse singer/songwriter Jonny Polonsky. Hij is naar verluidt ontdekt door Frank Black, maar klinkt meer als Jeff Buckley. Polonsky heeft in Amerika al twee cd's uit, getiteld Hi My Name Is Jonny en There Is Something Wrong With You. In verband met label-perikelen zit er tussen beide platen een verschil van vijf jaar. Sinds zijn laatste album uit begin 2001 is er behalve het nummer Even The Oxen niks meer van hem vernomen. (AllMusic Pagina)

Maandag 5 mei 2003: Deense liedjesMet dank aan Morten Stytzer vandaag wel drie MP3-tjes, beide uit Denemarken. Als eerst het nummer Seems Like van Steric. Een vrolijk popliedje, niks mis mee.

MP3 Van De Dag: Sensuous - Wonderful Times
Een soortgelijke nieuwe Deense artiest is Sensuous. Hoewel ze pas begin 2000 is opgericht heeft de band nu al verschillende singles uitgebracht, die door de Deense radiozender P3 regelmatig werden gedraaid. Een van die singles is Wonderful Times, dat gratis en voor niks te downloaden is van de website van de band. Ook de nieuwe single Don't Go is zeer de moeite waard. (Geen AllMusic Pagina)

Zondag 4 mei 2003: Nieuwe lijstjesDe eerste lijstjes van mei staan op de site. Bij de singles zijn er maarliefst vier nieuwe binnenkomers, waarvan Turin Brakes de hoogste is. De top 4 van de albums is volledig omgegooid, dus er is ook een nieuwe nummer 1. De hoogste binnenkomer bij die lijst is The Golden State van Mia Doi Todd, die ik trouwens gisteren ook live in Tivoli heb gezien. Ze stond samen met Alaska! in het voorprogramma van The Folk Implosion, de band van Lou Barlow (Dinosaur Jr. en Sebadoh).MP3 Van De Dag: Psychic Signal - Containment
Voor het eerst in een paar weken weer een MP3 van Nederlandse bodem. De Haarlemse band Psychic Signal is beïnvloed door bands als Nirvana, Black Rebel Motorcycle Club, Weezer en The White Stripes. Een tijdje geleden waren ze twee uur lang te horen op de plaatselijke radio, in hetzelfde programma waarin Within Temptation ooit maar een uur zendtijd kreeg. Op de hierboven geplaatste foto zijn van links naar rechts de leden Joost (zang/gitaar), Yannick (bas/zang), Mark (drums) en Bert (gitaar/zang) te herkennen. (Geen AllMusic Pagina)

Vrijdag 2 mei 2003: Nieuw album St. ThomasMaar eerst twee links: Mansun scheidt er mee uit, en het Al-Sahaf weblog.

De Noorse alt.country artiest St. Thomas heeft een nieuwe cd uit. Hoewel hij pas bij zijn vorige album I'm Coming Home bekend werd buiten Noorwegen, is Hey Harmony alweer zijn vierde reguliere plaat. St. Thomas, oftewel Thomas Hansen, krijgt op zijn nieuwe album hulp van Tony Crow, Matt Swanson (beiden Lambchop), Jeremy Barnes (Neutral Milk Hotel, Bablicon), Howe Gelb (Giant Sand), Espen Mellingen (Ai Phoenix, Poor Rich Ones) en Bosse Litzheim (Ai Phoenix). City Slang zal het album op 12 mei in Europa uitbrengen. In eigen land is de plaat al een aantal weken een groot succes. Met dank aan St. Thomas 1976 voor de informatie.

MP3 Van De Dag: St. Thomas - A Long, Long Time
De release van het album Hey Harmony werd vooraf gegaan door de A Long Long Time EP, die in de Noorse hitlijsten op de tweede plaats binnenkwam. De titelsong van dit plaatje is te downloaden op de site van City Slang. (AllMusic Pagina)

Donderdag 1 mei 2003: Folk ImplosionAanstaande zaterdag ga ik naar the Folk Implosion in Tivoli. De band van Lou Barlow (Dinosaur Jr., Sebadoh) is bezig aan hun Europese tour waar ze behalve Utrecht ook Amsterdam (Paradiso, kleine zaal, morgen) aan zullen doen. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Alaska! en Mia Doi Todd.

MP3 Van De Dag: Ikara Colt - Pop Group
Gisteren linkte ik al naar Division Of Laura Lee, vandaag heb ik een MP3tje van een ander favoriet garagerock-bandje van me: Ikara Colt. Vorig jaar debuteerden ze met het album Chat And Business, dat samen met de albums van hun landgenoten The Libertines en The Cooper Temple Clause de wederopstanding van de Engelse rockmuziek inluidde. Sinds vorig jaar, toen ze op Glastonbury op the Other Stage speelden (met o.a. Queens Of The Stone Age, Idlewild en The Cooper Temple Clause), is het echter opmerkelijk stil gebleven rond de Londenaren. (AllMusic Pagina)