Zondag 15 juni 2003: LijstjesZowel de singles- als de albums-lijst is weer vernieuwd. Bij de singles is The Sleepy Jackson de enige nieuwe binnenkomer. Stacy's Mom van Fountains Of Wayne neemt de hoogste positie over van Radiohead's There There. Bij de albums heeft Radiohead de leiding weer overgenomen van Electric Six. Er zijn vier nieuwe binnenkomers.

MP3 Van De Dag: Goldcard - Destroy And Recreate
Met de hulp van vrienden als Quasi, Grandaddy en Pond heeft Charlie Campbell, alias Goldcard, onlangs zijn debuut gemaakt met het album Goldcard. Behalve de drie eerder genoemde bands zijn ook de Beach Boys en Sparklehorse van grote invloed geweest op de plaat. (AllMusic Pagina)

Zaterdag 14 juni 2003: AudioscrobblerLaatst heb ik me aangemeld bij Audioscrobbler. Dit is een website waar je door middel van een plug-in voor je audiospeler je playlist met anderen kunt delen. Mijn profile vind je hier. Helaas worden er niet meer dan ťťn van je laatst gespeelde nummers afgebeeld.

MP3 Van De Dag: The Thermals - No Culture Icons
De belangrijkste invloed op The Thermals, een nieuwe band van het Sub Pop label, is waarschijnlijk Guided By Voices geweest. Ook the Mountain Goats en the Strokes zijn terug te horen op de debuut-cd More Parts Per Million van de band uit Portland, waar overigens ook the Dandy Warhols vandaan komen. In januari van dit jaar verscheen de single No Culture Icons als voorproefje van het album, dat in maart verscheen. (AllMusic Pagina)

Vrijdag 13 juni 2003: Pitchfork recenseertPitchfork is het met me eens over de nieuwen van Radiohead en Grandaddy.

MP3 Van De Dag: The Decemberists - Shiny
Veel Neutral Milk Hotel, een beetje Calexico en wat Belle & Sebastian. Dat zijn de ingrediŽnten voor het nummer Shiny van de nieuwste EP van The Decemberists. Het plaatje van de band van songwriter Colin Meloy heet Five Songs EP, en kent zes nummers. Het mini-album is een soort van tussendoortje na het album Castaways And Cut-Outs uit 2002, dat dit jaar opnieuw zal worden uitgebracht. (AllMusic Pagina)

Donderdag 12 juni 2003: Under the RadarIn New York heb ik een leuk nieuw blad gevonden. Het heet Under The Radar en de editie die ik heb is slechts de vierde. De inhoud is ongeŽvenaard. Het blad telt 111 bladzijden en er zijn interviews met onder meer Elliott Smith, Cat Power, Badly Drawn Boy, Blur en Supergrass. Ook interessant zijn de talloze artikelen over zoals zij het noemen artists to watch. The Coral, My Morning Jacket, The Raveonettes en The Postal Service zijn slechts een kleine greep uit de selectie. Verder nog een special over shoegazing van toen (Lush, Ride, Slowdive) en nu (Longwave, The Stratford 4) en natuurlijk de verplichte recensies.

MP3 Van De Dag: Clem Snide - All Green
Een paar maanden geleden had ik al het nummer Moment In The Sun van Clem Snide vermeld op mijn site. Hierbij wordt Clem Snide de eerste band die voor de tweede keer de MP3 Van De Dag voor hun rekening neemt. Het nieuwste album van de band uit New Jersey heeft de naam Soft Spot meegekregen. Het Jayhawks-esque nummer All Green is te downloaden van de website van de band. (AllMusic Pagina)

Dinsdag 10 juni 2003: Platencollectie vernieuwdZoals beloofd heb ik mijn aankopen uit New York aan de platencollectie-pagina toegevoegd.

MP3 Van De Dag: The Catheters - I Fall Easy
Dat grunge niet dood is, bewijzen The Catheters. Deze formatie uit Seattle (hoe kan het ook anders) heeft sinds 1999 twee cd's uitgebracht. Het eerste zelfgetitelde album verscheen op Empty Records (Dead Moon, Mudhoney, Murder City Devils). Het tweede album, Static Delusions And Stone-Still Days, werd door het Sub Pop label (hoe kan het ook anders) uitgebracht. Begin dit jaar toerden The Catheters met Division Of Laura Lee en Burning Brides door de Verenigde Staten. Toeval of niet, maar vorige week heb ik van alle drie de bands een cd gekocht. (AllMusic Pagina)

Maandag 9 juni 2003: Linkspagina vernieuwdDe linkspagina is weer vernieuwd. Morgen zal ik mijn recent aangekochte albums aan mijn platencollectie-pagina toevoegen.

MP3 Van De Dag: The Hidden Cameras - A Miracle
Het nummer A Miracle van The Hidden Cameras stond in 2001 al op het Ecce Homo album, wat slechts op kleine schaal werd uitgebracht. Dat album trok wel de aandacht van het Rough Trade label, waarop in april het album The Smell Of Our Own uitkwam. The Hidden Cameras maken akoestische indiepop zoals bijvoorbeeld The Magnetic Fields en Belle & Sebastian die ook maken. Hun live-shows zijn legendarisch, vele strippers en dansers in combinatie met een multimediale show met film en natuurlijk muziek. (AllMusic Pagina)

Zondag 8 juni 2003: Nieuwe lijstjesMijn persoonlijke lijstjes zijn weer vernieuwd. De albumslijst wordt net als vorige week aangevoerd door Electric 6. De hoogste binnenkomer is het album You Are Free van Cat Power, waarover hieronder meer. Bij de singleslijst bezet Radiohead voor de vierde week op rij de eerste plaats met hun single There There. Pass It On van The Coral is de hoogste binnenkomer.

MP3 Van De Dag: Cat Power - He War
Ik moet toegeven dat ik meer heb met zangers dan zangeressen. Dat ligt volgens mij niet alleen aan mij, want ik ken bijna geen solo-zangeressen die boven het niveau van bijvoorbeeld Alanis Morissette of Sheryl Crow uitstijgen. Een uitzondering is de Amerikaanse Chan Marshall, beter bekend onder haar alias Cat Power. Begin dit jaar kwam met You Are Free de lang verwachte opvolger van haar laatste reguliere album Moon Pix uit (in 2000 verscheen The Covers Record, met enkel covers). De eerste single van You Are Free is He War. Van dit nummer kun je via de website van Matador ook de video bekijken. (AllMusic Pagina)

Zaterdag 7 juni 2003: Terug uit New YorkIk ben eergisteren weer geland op Schiphol. Mijn eerste keer in New York was erg indrukwekkend. Ik heb natuurlijk zoveel mogelijk bezienswaardigheden gezien, zoals Ground Zero, het Empire State Building, Staten Island Ferry en Chinatown. Ik heb ook nog een wandeling over de Brooklyn Bridge gemaakt, wat een prachtig aanzicht op Manhattan biedt. Mijn vader en ik waren ook nog wat platenzaken ingegaan. Het resultaat viel erg mee. Ik heb mijn platencollectie met 33 nieuwe cd's kunnen uitbreiden. Zie hier mijn aankopen:

$2.00 Abandoned Pools - Humanistic
$6.00 Apples In Stereo - Her Wallpaper Reverie
$2.00 Ash - Free All Angels (promo)
$0.88 At The Drive-In - In Casino Out
$1.00 Bigger Lovers - Honey In The Hive
$0.88 Tracy Bonham - The Burdens Of Being Upright
$2.00 Burning Brides - Fall Of The Plastic Empire
$1.00 Cast - All Change
$1.00 Cast - Mother Nature Calls
$3.00 Catheters - Static Delusions And Stone-Still Days (promo)
$2.50 Cave In - Antenna
$2.00 Clarks - Another Happy Ending
$0.88 Custom - Fast
$2.00 Division Of Laura Lee - Black City
$1.00 Dropline - You Are Here
$0.88 Everclear - Sparkle And Fade
$0.88 Gob - Foot In Mouth Disease (promo)
$1.00 Gwenmars - Driving A Million (promo)
$2.50 Hell Is For Heroes - The Neon Handshake
$0.88 Get Up Kids - Four Minute Mile
$0.88 Get Up Kids - Something To Write Home About
$2.00 Jack Drag - Dope Box
$1.00 Johan - Pergola (6-track sampler)
$1.00 Kevlar - Let Me Worry Some More
$2.50 Kid Dakota - So Pretty
$3.00 Ozma - The Doubble Donkey Disc
$1.00 Jonny Polonsky - Hi My Name Is Jonny
$1.00 Poor Rich Ones - Joe Maynard's Favourites
$1.00 Toad The Wet Sprocket - Pale
$2.00 Mia Doi Todd - The Golden State
$2.00 Tonic - Lemon Parade
$1.00 The Verve Pipe - Villains
$2.00 Vex Red - Start With A Strong And Persistent Desire

Singles zijn niet zo goedkoop, dus die heb ik niet gekocht.

MP3 Van De Dag:
White Light Motorcade - It's Happening
Een New Yorkse band die mijns inziens wat meer aandacht zou mogen krijgen is White Light Motorcade. Het is een van de betere bands die is voortgekomen uit de New Rock Revolution. De band heeft meer weg van The Strokes en Black Rebel Motorcycle Club dan The White Stripes. De single It's Happening geeft een goed beeld van de debuutcd Thank You, Goodnight!. (AllMusic Pagina)